DirectBoek voor digitale en traditionele boeken Nieuws

 

DONDERDAG 22 OKTOBER 2009

10 redenen waarom het e-boek toch niet gaat doorbreken

De ene na de andere e-reader wordt aangekondigd en het aantal als e-boek beschikbare titels groeit explosief. Men zou de indruk kunnen krijgen dat er eindelijk een doorbraak heeft plaatsgevonden en dat de dagen van het p-boek zijn geteld. Daar zijn wel wat kanttekeningen bij te plaatsen. 

Lees verder bij DirectBoek 

WOENSDAG 14 OKTOBER 2009

Wat betekent de Titelbank voor het boekenvak?

Met de introductie van de, op het ISBN bestand gebaseerde, Titelbank door de Groep Algemene Uitgevers en Uitgevers voor Vak en Wetenschap van het Nederlands Uitgeversverbond is een totempaal geslagen waar het hele boekenvak zich aan kan vastklampen. Dat is goed nieuws in deze woelige tijden waarvan niemand weet welke koers het beste gevolgd kan worden, als er al sprake van is dat er nog zelfstandige keuzes mogelijk zijn. Konden we ontwikkelingen als Printing on Demand, luisterboeken, eboeken en -readers nog afdoen als marginale verschijnselen, en daarmee als een evolutionaire ontwikkeling, inmiddels zijn deze zaken zodanig in een stroomversnelling geraakt dat we met een ware revolutie te maken hebben. Dat vraagt om een nuchtere analyse en dito aanpak.

Lees het hele artikel bij Directboek 

DINSDAG 13 OKTOBER 2009 

Volledige functionaliteit titelbank laat nog even op zich wachten

De Titelbank die gisteren online ging beschikt zoals aangekondigd nog niet over alle beloofde functionaliteit. TitelBank bevat alle in Nederland uitgegeven titels met een ISBN. De informatie in TitelBank is vrij toegankelijk voor uitgevers, retailers, grossiers, bibliotheken, Commissariaat voor de Media en consumenten. Ook de titels die niet meer leverbaar zijn, blijven zichtbaar. Via een verhoging van het bedrag voor registratie van een ISBN wordt TitelBank door de uitgevers gefinancierd.

Lees meer in de aankondiging van het NUV 

MAANDAG 12 OKTOBER 2009 

Titelbank online

De vorige week aangekondigde Titelbank is vandaag online gegaan. ISBN gegevens en reeds bekende verrijkte titeldata kunnen kunnen al wel worden opgevraagd maar vooralsnog niet worden ingevoerd. Binnenkort wordt meer informatie verwacht.

WELKOM

Welkom bij
DirectBoek , de weblog van Marten NubĂ©, uitgever van Uitgeverij Digitalis en initiatiefnemer van Biblioscope.

View Marten Nube's profile on LinkedIn  
Meld je hier  aan als lid van DirectBoek

AANMELDEN VOOR